OBAVJEŠTENJE ZA REDOVNE STUDENTE

Obavještavamo  redovne studente sa područja općine Tešanj koji su aplicirali za dodjelu pomoći u školovanju iz Budžeta Općine Tešanj ili dodjelu stipendija putem Ministarstva obrazovanja Zeničko-Dobojskog kantona, da su obje procedure okončane, te da je u toku dostava Rješenja studentima o priznavanju prava.
Kada su u pitanju sredstva Općine Tešanj, ista su odobrena u kompletnom iznosu te će biti uplaćena na račun korisnika u jednoj tranši do kraja ove sedmice. Isplata prve rate sredstava za stipendije koja su odobrena od strane Ministarstva  obrazovanja također će biti uplaćena na račune korisnika do kraja ove sedmice, a preostale dvije rate će biti uplaćivane po prispjeću sredstava iz Kantona.

Napominjemo da je Općina Tešanj u ovoj studijskoj godini zbog promjene procedure  Ministarstva obrazovanja morala prilagoditi i svoju proceduru, budući da je to bio uvjet da imamo isti tretman kao i ostale Općine u smislu korištenja sredstava iz Budžeta Zeničko-Dobojskog kantona. To je izazvalo određena kašnjenja u isplati sredstava studentima a što do sada nije bila praksa kada su u pitanju sredstva općine Tešanj.
Studentima želimo mnogo uspjeha i zdravlja u nastavku školovanja.