Položen kamen temeljac za kompleks Musala

Danas je na gradilištu Musala položen kamen temeljac za izgradnju budućeg kompleksa Musala (biblioteka, dvorana, parking, stambeno-poslovni blok). Prije skoro godinu dana, tačnije 9. jula 2009. godine potpisan je ugovor sa firmom Farex kao najpovoljnijim ponuđačem na javnom pozivu. Kamen je položila osamnaestogodišnja učenica Mina Ferizbegović, koja je osvojila niz nagrada na internacionalnim takmičenijima iz matematike, fizike, biologije… Osim Mine, kamen su položili i premijer ZDK Miralem Galijašević, Općinski načelnik Fuad Šišić, predsjedavajući Općinskog vijeća Vedran Kaser i vlasnik firme Farex Fahrudin Kadušić.

Ovo je jedan od projekata koji se u Tešnju realizuje kroz javno-privatno partnerstvo. Izgradnjom ovog kompleksa Tešanj ne samo da će dobiti novi sadržaj, nego će postati atraktivniji za naše građane, ali i za sve posjetitelje, kazao je Općinski načelnik u svom obraćanju.

Drago mi je da općinska administracija u Tešnju u ovo vrijeme recesije uspješno realizuje ovako velike i značajne projekte, rekao je premijer ZDK Miralem Galijašević.

Do kraja augusta ove godine investitor planira realizirati svoj dio ugovora, a to podrazumjeva završetak radova na izgradnji suterena nove Sportske dvorane i zgrade Biblioteke, a sljedeće godine javni parking i stambeno-poslovni blok.