Sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica Piljužići i Tešanjka

Općinski načelnik sa saradnicima organizovao je odvojene radne sastanke sa predstavnicima organa mjesnih zajednica Piljužići i Tešanjka.

Sa predstavnicima mjesnih zajednica se razgovaralo o realizaciji projekata iz 2022..godine te planu kapitalnih investicija za 2023. godinu i načinu raspodjele sredstava za realizaciju Plana kapitalnih investicija. Općinski načelnik se osvrnuo na stepen realizacije kapitalnih projekata i probleme u realizaciji prvenstveno zbog rasta cijena goriva i sirovina, te cijena radne snage tokom 2022. godine, što je izazvalo velike probleme i često ponavljanje postupaka javnih nabavki.

Sa predstavnicima MZ Piljužići razgovaralo se o podršci za predstojeću manifestaciju Dani MZ Piljužići, te sadržaju, troškovniku i kalendaru manifestacije, kao i o problemima koji opterećuju rad organa ove mjesne zajednice.

Sa predstavnicima MZ Tešanjka razgovaralo se o pripremama za realizaciju projekta na koji je mjesna zajednica aplicirala kroz poziv EU4Agri, izazovima sa kojima se organi mjesne zajednice susreću tokom gradnje autoputa kroz područje ove mjesne zajednice, te pripremama za Julske manifestacije.

Dogovoreni su konkretni zaključci koji će biti realizovani u narednom periodu.