Završna faza gradnje školskih sala u Miljanovcima i Kaloševiću

Općinski načelnik Suad Huskić, Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić i predstavnici firmi AB trans d.o.o Tešanj i Nedjing d.o.o. Tešanj, te firme Arcon d.o.o. Zenica potpisali su ugovore za završnu fazu gradnje školske sale u Kaloševiću i Miljanovcima. Vrijednost potpisanih ugovora je 464.841 KM.

Sretan smo da danas potpisujemo završne ugovore za gradnju školskih sala u Kaloševiću i Miljanovcima. Od 2016. godine za gradnju četiri školske sale ukupno je izdvojeno 2,1 milion maraka, od čega je Općina Tešanj izdvojila 1,2 miliona maraka, dok su ostalo sredstva Vlade ZDK, MZ Šije, UNDP-a i Vlade FBiH. Završetkom ovih dvorana, svi učenici na području općine Tešanj će imati uslove za nastavu tjelesnog odgoja, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić

Do kraja mjeseca se očekuje potpisivanje ugovora i za školsku salu u Jablanici.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK od 2016. godine je za projekat izgradnje četiri školske sale na području općine Tešanj izdvojilo 700.000 KM, istakao je Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i predstavnici firmi koje vrše nadzor nad radovima, predstavnici mjesnih zajednica Kalošević, Jablanica, Miljanovci, kao i direktori ove tri škole.