Svečano otvorena školska dvorana u Miljanovcima

Svečanim presijecanjem vrpce, otvorena je školska dvorana pored OŠ Džemal Bijedić u Miljanovcima. Radi se o dvorani čija gradnja je počela 2016. godine, zajedno sa još tri školske dvorane na području općine Tešanj. Za gradnju školske dvorane u MZ Miljanovci uloženo je oko 590 000 KM.

Kada smo prije četiri godine počeli gradnju četiri školske dvorane na području općine Tešanj, postavili smo sebi cilj da svako dijete, odnosno svaki učenik treba imati uslove za sport i tjelesni odgoj. Sretan sam da smo svečano otvorili školsku dvoranu u Miljanovcima koja će služiti prije svega mladima, ali i starijim mještanima za rekreaciju. U 2018. godini otvorili smo dvoranu u Šijama, a u narednom periodu očekujemo otvorenje dvorana i u Kaloševiću i Jablanici, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Osnovnu školu u Miljanovcima pohađa 530 učenika raspoređenih u jednoj centralnoj i dvije područne škole.

Sa Općinom Tešanj uspješno smo realizovali projekat izgradnje četiri školske dvorane, u toku su radovi na gradnji novog objekta škole u Medakovu, a u narednom periodu slijedi i rekonstrukcija nekoliko škola na području općine Tešanj. Posebno želim naglasiti dobru saradnju sa Općinom Tešanj koja je uključena u većinu ovih projekata, a u projektima učestvuju i građani, i to može poslužiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama, kazao je Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić .

Svečanosti je prisustvovao veliki broj mještana, zvanica i sportskih klubova. Školska dvorana u Miljanovcima je moderan sportski objekat sa svim potrebnim pomoćnim prostorijama – spravarnicom, svlačionicama, tuš kabinama, tribinama kapaciteta 400 mjesta, te modernim sportskim terenom.

Od 2016. godine, za gradnju četiri školske dvorane na području općine Tešanj uloženo je 2.159.403 KM.