Sastanak između načelnika i jereja Borisa Stanića

Danas je u prostorijama Općine Tešanj održan sastanak između načelnika i sveštenika Jereja Borisa Stanića koji je raspoređen u Tešnju. Tijekom razgovora, razmotrene su brojne teme koje se tiču saradnje između crkve i općinskih vlasti, kao i budućih projekata od interesa za lokalnu zajednicu.

Jedna od tema razgovora bila je podrška Općine crkvi u aktivnostima koje provodi za dobrobit građana. U tom kontekstu, jerej Boris Stanić uručio je zahvalnicu Općini Tešanj za kontinuiranu podršku koju su pružili u realizaciji različitih inicijativa. Načelnik je izrazio zadovoljstvo što crkva aktivno doprinosi društvenom i duhovnom životu zajednice te istaknuo važnost daljnje saradnje u narednim projektima.

Jedan od konkretnih projekata koji je razmatran na sastanku bio je projekt obnove ograde pored pravoslavnog groblja na Tepetu. Jerej Boris Stanić iznio je planove i potrebe za obnovom ograde koja je važan dio pravoslavnog groblja. Načelnik i sveštenik su se složili oko važnosti očuvanja kulturnog i duhovnog nasljeđa te su se dogovorili da će Općina pružiti podršku u okviru svojih mogućnosti kako bi se projekt uspješno realizirao.