Rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH posjetila Tešanj

Rezidentna predstavnica UNDP-a u Bosni i Hercegovini Steliana Nedera sa saradnicima boravila je u radnoj posjeti Tešnju i ovom prilikom se srela sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Tokom sastanka u Općini Tešanj, razgovarano je o projektima koji su realizovani u partnerstvu sa UNDP-om, kao i o planiranim projektima u narednom periodu.

Drago mi je da je Rezidentna predstavnica UNDP-a posjetila Tešanj kako bismo razgovarali o svim dosadašnjim projektima koje je UNDP uz brojne donatore realizovao na području općine Tešanj. Kroz projekat MEG 1 realizovani su projekti u vrijednosti preko 1 milion maraka. Osim toga, projekti Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH I i II faza su uspješno implementirani, kao i drugi projekti, kao što su EU4Agri, Žene na izborima, itd. Ovom prilikom smo razgovarali i o nastavku započetih projekata, kao i o projektima koje ćemo raditi u narednim godinama, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Općina Tešanj je veoma uspješna kada je u pitanju realizacija projekata koje smo zajednički radili u prethodnim godinama. Kada je u pitanju MEG projekat, vi u Tešnju ste postigli odlične rezultate i  inspiracija ste drugim lokalnim sredinama. UNDP je za naredni period odredio prioritete kada je u pitanju realizacija projekata u oblastima, prije svega energetske efikasnosti, podršci ekonomskom razvoju, kao i digitalnoj transformaciji, te se nadamo da ćemo ostvariti uspješnu saradnju i u narednim godinama, istakla je Rezidentna predstavnica UNDP-a u Bosni i Hercegovini Steliana Nedera. 

Nakon sastanka u Općini Tešanj, delegacija je u društvu Općinskog načelnika posjetila dio projekata koji su realizovani u Tešnju, firmu Madi koja je kroz projekat EU4Agri implementirala solarni energetski sistem, zatim inkluzivno dječije igralište ispred OŠ Rešad Kadić na Krndiji. Na kraju, delegacija je posjetila i OŠ 1. mart Jelah gdje je putem Federalnog ministarstva realizovan projekat Energetske efikasnosti.