Provjera poštivanja Naredbi na terenu

Drugog dana vanrednih mjera, sanitarni inspektori općine i grupa koja im daje podršku u radu, obišli su teren po pitanju poštivanja rada pijace u Jelahu. Zatim je vršena provjera zabrane rada kladionica, kockarnica, frizerskih salona i igraonica i sve je bilo zatvoreno.
Najveći broj ugostiteljskih objekata nije ni otpočinjao sa radom osim u dva slučaja koji su na licu mjesta zatvoreni.

Istovremeno je izvršena izrada i uručivanje 68 rješenja o obaveznom boravku pojedinaca u samoizolaciji (po spisku HES službe Doma zdravlja) i dostavljeno policiji radi praćenja, a telefonskim pozivima kod 158 građana vršena je provjera boravaka u samoizolaciji i napomena o zabrani kretanja.

Policijska stanica Tešanj, povodom aktualne situacije Pandemije korona virusa, preduzela slijedeće:
– Dana 17.03.2020.godine izvršen obilazak i provjera poštivanja mjere samoizolacije za 20 lica i putem telefona kontaktirano 18 lica, znači ukupno provjereno 38 lica.
– Dana 18.03.2020.godine izvršen obilazak i provjera poštivanja mjere samoizolacije za 105 lica i putem telefona kontaktirala je 18 lica, znači ukupno provjereno 123 lica.- Tokom dana 18.03.2020.godine, izvršen je obilazak Ugostiteljskih objekata, sportskih kladionica, frizerskih salona i utvrđeno je da se poštuje Naredba o zabrani rada navedenih objekata.