Izmjena režima obustave saobraćaja

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj da je došlo do izmjene režima obustave saobraćaja za dane 09.12 i 10.12.2022. godine (petak i subota).

Privremena obustava saobraćaja će biti od 08,00 do 15,00 sati na lokalnoj cesti LC-17-Tešanj-Medakovo-Tešanjka, na dionici od Kružnog toka do hotela Villa Ukus, a od 13,00 do 15,00 sati saobraćaj će se odvijati naizmjenično, propuštanjem vozila jednom prometnom trakom, uz regulisanje prometa na dionici od Kružnog toka do Mann Hummela, radi izvođenja radova Nastavak izgradnje saobraćajnice kroz Poslovnu zonu Bukva-Vila.

Saobraćaj izvan navedenih termina se obavlja nesmetano, bez ograničenja.

Za vrijeme privremene obustave saobraćaja mogu se koristiti alternativni pravci Starom cestom preko Vukova, Novog Sela i Žabljaka.

Izvođač radova na realizaciji projekta Nastavak izgradnje saobraćajnice kroz Poslovnu zonu Bukva-Vila je preduzeće Dobojputevi d.d Doboj Jug.

Tekst Rješenja o privremenoj obustavi saobraćaja oglašen je na oglasnoj ploči Općine Tešanj, Ureda Jelah i Ureda Tešanjka, a možete ga pogledati i  OVDJE