Posjeta firmi Mann Hummel BA

Premijer ZDK, Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK i Općinski načelnik posjetili su kompaniju Mann+Hummel BA (dio njemačkog koncerna Mann Hummel). Delegaciju je primio Direktor Mahmut Galijašević i Amir Kurtić, vođa investicijskog projekta.

Povod za posjetu je nova investicija u Logistički centar vrijedna cca 9,5 miliona KM (vjerovatno jedan od najsavremenijih u BiH), rast broja zaposlenih u ovoj kompaniji i u vremenu pandemije i rekordan broj zaposlenih otkako firma u Tešnju posluje (cca 700 uposlenih) i novi implementirani standard ISO 45001:2018 (zaštita zdravlja i sigurnosti uposlenih).

Činjenica da njemačka grupacija dalje reinvestira i pojačava svoje poslovanje u Tešnju unosi optimizam, a posebno raduje spoznaja da se to postiže sa domaćim menadžmentom, znanjem i sposobnostima. Iz Mann+Hummela BA su nam najavili skori završetak investicije, pa i povećanje broja radnih mjesta. Uvjerili smo se da Tešanj ima ozbiljne poslovne subjekte koji su se prilagodili novim okolnostima poslovanja (COVID). Postižu se svjetski standardi vrijedni poštovanja koji ukazuju da se rast i razvoj moraju nastaviti, rekao je Općinski načelnik.

Prema posljednjim podacima Poreske uprave FBiH (18.9.2020.) u Tešnju je trenutno cca 13.400 radnih mjesta.