Počinje izrada sistema videonadzora na području općine Tešanj

Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnik firme MIBO Komunkacije doo Sarajevo Alija Vegara u prisustvu Komandira Policijske stanice Tešanj Jusufa Katice potpisali su danas ugovor za Izradu sistema videonadzora na području općine Tešanj. Vrijednost ugovora je 198 010,80 KM.

Ovim projektom predviđeno je postavljanje videonadzora na više lokacija, uključujući kamere za opći pregled saobraćaja na raskrsnicama i javnim površinama, kamere za identifikaciju registracijskih tablica i panoramske kamere za web, nabavka adekvatnog softvera i centralne upravljačke stanice.

Prema ugovoru, do kraja ove godine projekat bi trebao biti završen, nakon čega će Policijska stanica Tešanj preuzeti upravljanje i rad na sistemu. Želimo da se naši građani osjećaju sigurno i da preventivno djelujemo u ovoj oblasti, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Sredstva za realizaciju projekta su obezbijedili Općina Tešanj i privrednici. Ranije su Općinski načelnik i privrednici sa područja općine Tešanj potpisali Sporazum o finansijskoj podršci projektu gradnje sistema videonadzora na području općine Tešanj.