Pitanje: Sabahudin Čehajić

Poruka:

Kao građanin ovog grada obraćam se Općinskom načelniku da se malo osvrne na izjavu ove naše sugrađanke gos. Benjaminke Pašić i da pokusa u skorijem roku da riješi problem ovg otpada na raskrsnici Novo Selo- Ljetinić – Žabljak. Ja sam se više puta obraćao sekretaru mjesne zajednice koji se oglušio na to moje obraćanje a činjenica je da samo asvaltni dio puta djeli od šahta za vodu mještana pomenutih sela. Isto tako, jedina smo dionica puta gdje nije završena dionica asvltiranja a i ujedno najteži dio puta za zimsko održavanje na području MZ Novo Selo, a Vas gospodine Načelniče zamoljavamo pošto vidim da ide izgradnja pješačkog trotoara od škole u Medakovu do skretanje za Medakovo da isti trotor za pješake produžite i do Novog Sela tj do Hanića kuća jer je to dosta opasna dionica puta. Stoga, obraćam Vam se da pokušate da riješite ovaj problem koji muči Vaše sugrađane. Unaprijed hvala.

Odgovor Općinskog načelnika:

Poštovani,
Općinski načelnik se niti može, niti ima pravo, baviti izjavama bilo koga. U pogledu smeća, inspektor će biti obavješten (inače adresa je: inspekcija@opcina-tesanj.ba).
Poslovi vezani za trotoar su ugovoreni kao i budžet. Vaš zahtjev je evidentiran ali nije moguće da Općinski načelnik osigura da se radovi nastave iz prostog razloga što za to nije predviđen budžet. Ako bude prilike, kandidovaćemo nastavak projekta na izvore koje u narednom periodu budu dostupni.