Nove investicije u Tešnju

Presijecanjem vrpce svečano je otvoren novi logistički centar kompanije MANN+HUMMEL BA u Tešnju. Radi se o objektu površine ca.5.000 kvadratnih metara. Izgradnja ovog objekta najveća je dosadašnja investicija u BiH kompanije MANN+HUMMEL BA.

Nove investicije i nova radna mjesta u vremenu svjetske zdravstvene i ekonomske krize mogu realizirati samo najhrabriji i najuspješniji. Želim čestitati MANN HUMMEL grupaciji na odluci da dalje investira i razvija se baš u Tešnju. Vjerujem i iskreno se nadam da će ukazano povjerenje biti opravdano kroz dobre poslovne rezultate, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Sama investicija je koštala preko 4 miliona eura i trajala je punih godinu dana. Širenje logističkog prostora znači i stvaranje novog proizvodnog prostora u okvirima postojećih objekata, što je i preduslov rasta naše fabrike u Tešnju, rekao je Mahmut Galijašević, generalni direktor MANN+HUMMEL BA Tešanj.

Prometom od 25 miliona KM i 420 uposlenika 2005. godine kada je privatizirana, sa povećajem broja zaposlenih i u vrijeme pandemije, godinu 2020. MHBA završila je sa oko 700 uposlenika i ukupnim prometom od oko 80 miliona KM, od čega se 97% proizvodnje plasira na inostrano tržište.