Nove investicije i poslovni uspjesi

U Tešnju je proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa. Ovo je prva ovako proizvedena cipela u BiH, jer se do sada u BiH i Tešnju prozvodio samo tzv. lijepljeni program.

Tim povodom, Općinski načelnik Suad Huskić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić posjetili su firmu Alpina Bromy. Direktor Suad Roša, istakao je da je ovo rezultat dvanaestogodišnjeg rada i razvoja Alpina Bromy-ja, posebno nove investicije u opremu vrijednosti cca 5 miliona KM. Nova i moderna mašina i oprema iz Njemačke omogućuje proizvodnju sportske, alpinističke i druge obuće visokog kvaliteta. Konačna odluka i povjerenje za dalje investiranje donesena je u Alpina Slovenija. Uz ovu investiciju zadržava se postojećih oko 350 radnih mjesta, te omogućava planirano novo zapošljavanje cca 85 radnika do kraja godine.

Dnevno je planirana proizvodnja cca. 2500 pari gotovih cipela, ili godišnje preko 400.000 pari. Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju, pod oznakom „MADE IN BIH “.

Investicije i u vremenu svjetske ekonomske krize ohrabruju, jer imamo povjerenje domaćih i stranih investitora, jer će uz investicije biti zadržana postojeća radna mjesta i otvorena i nova radna mjesta. Tokom septembra sam posjetio tri takve investicije u Tešnju (Mann+Hummel BA, Inženjering i Alpina Bromy). Iskrene čestitke i želje za dalji uspjeh svim uposlenim u Alpina Bromy, centrali Alpine u Sloveniji, te posebno direktoru Suadu Roši, koji je pokazao da predanost i posvećenost poslu daju rezultate, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.