Edukacija Omladinskih lidera

U Općini Tešanj u periodu od 16.07 do 08.08.2019.godine održana je edukacija Omladinskih lidera, koja je definisana Strategijom razvoja Općine Tešanj. Prijava kandidata je izvršena na osnovu javnog poziva, dok su teme za edukaciju određene na osnovu provedenih anketa.

Mladi su pokazali veliku zainteresovanost i shodno tome uzeli aktivno učešće u edukaciji s ciljem sticanja novih znanja i vještina. Edukaciju koju je održao CPCD Sarajevo uspješno je okončalo 11, od prijavljenih 17  polaznika.

Instruktorica Dajana Cvjetković, nakon treninga je kazala da je ovo jedinstven pristup lokalne zajednice, te da je pozitivno iznenađena interesovanjem, energijom i idejama koje su iznosili polaznici.

Prisutnima se po završetku edukacije obratila Azra Muslija, pomoćnik Općinskog načelnika Općine Tešanj, te pozvala mlade da iskoriste stečena znanja i vještine, da ih stave na raspolaganje svojoj lokalnoj zajednici i udruženjima kao resurs kojim u budućnosti mogu doprinijeti rješavanju potreba udruženja ili zajednica iz kojih dolaze.

Edukacija omladinskih lidera je planirana i u narednim godinama. Po završenoj edukacije, polaznicima su uručeni i certifikati kao dokaz o sticanju znanja.