Dijalog o osnaživanju mjesnih zajednica

U Društvenom centru u MZ Dobropolje Mekiš u Tešnju održan je panel na kojem se razgovaralo o ulozi i jačanju mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Panel je okupio predstavnike lokalnih vlasti, i građane u produktivnoj raspravi o unapređenju uloge mjesnih zajednica u našem društvu. Panel je organiziran u okviru projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini, kojeg zajednički organiziraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Panelisti su bili Općinski načelnik Suad Huskić, Radislav Petrušić, šef kabineta načelnika Opštine Kotor Varoš, Vedrana Ivanović, načelnica odjeljenja za strateško planiranje, evropske integracije, lokalni i ekonomski razvoj, Grad Doboj, Omer Ramić, predstavnik MZ Mrkotić i Suada Mujkić, predstavnica UŽ Ruka Kalošević, koji su podijelili svoja iskustva, izazove sa kojima se suočavaju mjesne zajednice te predložili inovativne ideje za jačanje njihove uloge u društvu.

Planirano je još pet panela širom BiH, a sljedeći panel biti će održan 27. februara 2024. u Zavidovićima, gdje će biti nastavljen dijalog i rad na jačanju mreže mjesnih zajednica širom BiH.