Delegacija Vlade ZDK posjetila Tešanj

Premijer ZDK Mirza Ganić, Predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić i ministri u Vladi ZDK boravili su danas u službenoj posjeti Općini Tešanj. Delegaciju su primili Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić. Tokom sastanka, razgovaralo se o saradnji dva nivoa vlasti i projektima koji se realizuju na području općine Tešanj.

Razgovarali smo o projektima koje smo zajednički realizovali u proteklim godinama – most na rijeci Usori, četiri sportske dvorane, ali i o potrebama ove zajednice za naredni period. Razgovor je bio jako direktan, sa određenim otvorenim raspravama i primjedbama, a predstavljeni su i prioriteti Općine Tešanj kada je u pitanju kantonalna nadležnost, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Općina Tešanj vrlo dobro prati projekte Vlade ZDK i učestvuje u njihovom finansiranju. Posebno želim naglasiti da sa Općinom Tešanj zaista imamo izuzetnu saradnju i ja se nadam da će tako ostati i u narednom periodu, rekao je Premijer ZDK Mirza Ganić.

Nakon održanog sastanka, delegacije Općine Tešanj i Vlade ZDK posjetile su i sportsku dvoranu u Kaloševiću, gdje je u toku završna faza radova, a nakon toga i firmu Inox Ajanović.