Delegacija regije Kutahya posjetila Tešanj

Delegacija turske regije Kutahya u sastavu Kenan ÇIFTÇI – Kütahya Valisi, Kütahya Mufti – Mustafa Üskülüplü, Kütahya Beledie Baskan Mustafa IÇA, Danişman (savjetnik), Yönetici (Direktor), BiH Temsilcisi (Predstavnik u BiH) i Mirsad Kalajdžić posjetili su danas općinu Tešanj. Delegaciju su primili Općinski načelnik Fuad Šišić sa saradnicima, Muftija zenički Ejub ef. Dautović, Glavni imam MIZ Tešanj Fuad ef. Omerbašić i Predsjednik MIZ Tešanj Zehrudin Kruško.

Nakon prezentacije Općinskog načelnika i predstavljanja općine Tešanj, razgovarano je o nastavku izgradnje džamije Kutahya u Tešnju, što je i bio povod posjete, ali i mogućnostima privredne i kulturne saradnje dvije općine.

Drago nam je da smo danas domaćini gostima iz Kutahye, sa kojima saradnja traje još od 1996. godine, kada je i počela gradnja džamije Kutahya. Nadamo se da će sljedeće godine radovi na izgradnji džamije biti gotovi, na obostrano zadovoljstvo, a nadam se i nastavku saradnje u području privrednih i kulturnih aktivnosti, kazao je Općinski načelnik Fuad Šišić.

Nakon sastanka u Općini Tešanj, delegacija je obišla džamiju Kutahya, Stari grad i Eminagića konak.