Sastanak: Zimsko održavanje puteva

Pomoćnik Općinskog načelnika Službe za finansije i ekonomiju Hamzalija Hojkurić danas je održao sastanak sa predstavnicima firmi koje su zadužene za zimsko održavanje puteva na području općine Tešanj. Cilj sastanka je bio da se još jednom zajednički pregleda plan zimskog održavanja i utvrdi spremnost firmi pred početak zimske sezone.


Pomoćnik Općinskog načelnika još jednom je učesnike sastanka informisao na koji način je organizovano ovogodišnje održavanje puteva na području općine Tešanj – za održavanje 70 km puteva potpisani su ugovori sa firmama koje su na javnom tenderu izabrane kao najpovoljniji ponuđači – Rial šped, Dobojputevi i AB trans, za održavanje gradskih i prigradskih ulica, oko 23 km ugovor je potpisan sa KP RAD, i za održavanje oko 105 km puteva potpisan je sporazum sa mjesnim zajednicama.


Iako je ove godine u MZ Jelah uključeno još novih sedam dionica (17,7 km – 10,4 ulica i 7,3 trotoara), jedino ova mjesna zajednica nije prihvatila ponuđeni sporazum za održavanja puteva, tako da je za  mjesnu zajednicu Jelah Općina Tešanj direktno potpisala ugovor sa firmom KM-gradnja, kazao je pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić.


U općinskom Budžetu za zimsko održavanje 200 km puteva izdvojeno je 280 000 KM.