Mandatar Vlade ZDK posjetio Općinu Tešanj

Općinski načelnik Fuad Šišić primio je danas Mandatara Vlade ZDK Fikreta Plevljaka. Tokom sastanka razgovarano je o trenutnim aktivnostima u Općini Tešanj i planovima za naredni period, kao i o aktivnostima koje će biti realizovane u saradnji sa Vladom ZDK.

Zajednički prioritet Općine Tešanj i Vlade ZDK je zapošljavanje nezaposlenih osoba, a zajednički ćemo raditi i na rješavanju problema kanalizacije i formiranja industrijskih zona, kazao je Općinski načelnik.

Prije konačnog formiranja Vlade ZDK želio sam da obiđem sve općine Zeničko-dobojskog kantona, kako bismo naše prioritete poredali prema stvarnim potrebama općina, istakao je Mandatar Vlade ZDK.

Ovom prilikom Mandatar se sastao i sa predstavnicima političkih partija koje sudjeluju u radu Općinskog vijeća Tešanj (SDA – Amir Kurtić, SDP – Benjamin Smailbegović, SBiH – Munevera Alić, BPS – Sejid Brka). Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Vedran Kaser, zamjenik predsjedavajućeg Rasim Omerbašić i Općinski načelnik Fuad Šišić.

Inače, Mandatar Vlade ZDK prošle sedmice se sastao sa privrednicima i vjerskim službenicima sa područja općine Tešanj.