Nastavljen obilazak privrednih subjekata na području općine Tešanj

ima 10,5 hiljada uposlenih radnika. Firma MHBA posjeduje certifikate ISO 9001:2000, TS 14001:2004 i TS 16949:2002. Glavna tri cilja ove firme su: povećanje profitabilnosti, globalizacija i inovacija.
Direktor firme Artisan Ismar Alagić upoznao je da je ova firma specijalizovana za proizvodnju ručno izrađenog visokokvalitetnog namještaja od masivnog drveta. Firma je u prvoj godini postojanja ostvarila profit od milion maraka. Firma posjeduje najsavremenije mašine za izradu namještaja i rade isključivo sa etabliranim arhitektima iz BiH, Njemačke, Hrvatske. Firma Artisan posjeduje prodajni salon u Ljubljani, a do kraja marta trebao bi se otvoriti i salon u Zagrebu. Na sajmu Interio ova firma je u prošloj godini osvojila dvije nagrade. Artisan je firma koja je orjentisana na izvoz.
U okviru današnje posjete, Općinski načelnik sa saradnicima obišao je i firmu Nord-ent. Direktor ove firme, Nazif Hamzić je naglasio da je u 2008. godini dobit bila skoro 2 miliona maraka. Nord-ent je holandska firma, koja radi proizvode od drveta i orjentisana je isključivo na izvoz. U firmi je trenutno uposleno 39 radnika. Firma Nord-ent posjeduje prodajne salone širom svijeta i za svoj namještaj daje doživotnu garanciju.
Općinski načelnik Fuad Šišić zahvalio je direktorima na gostoprimstvu i rekao da je općinska administracija na usluzi privrednicima. Ovo i jeste cilj ovih posjeta, približavanje administracije i privrede, naglasio je Općinski načelnik.