Otvorena Sportska dvorana

otvorena za obilazak posjetiocima, a od 16 sati u kontinuitetu je tekao protokol svečanog otvorenja ovog po mnogo čemu najkapitalnijeg sportskog objekta ne samo u općini Tešanj, već i u regiji.
Kako je i u svom obraćanju naglasio Općinski načelnik Adem Huskić, poslovi oko izgradnje ovog objekta tekli su pune četiri godine, ali je njena intenzivna izgradnja, nakon brojnih problema i zastoja, nastavljena i završena u posljednje dvije godine.
Investicija od preko 1,5 miliona maraka osigurana je najvećim dijelom sredstvima Općine Tešanj, a u njenoj izgradnji značajnog udjela imali su Federacija i Zeničko-dobojski kanton.
Dvorana će služiti svim sportskim klubovima na području općine, te za nastavu tjelesnog odgoja tešanjskih srednjoškolaca i rekreaciju građana.
Svečano otvorenje Dvorane i predaju ključeva direktoru novoformirane Javne ustanove Sportsko-rekreacioni centar Amiru Galijaševiću uručili su Sulejman Tihić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, i Adem Huskić, općinski načelnik.
Prisutnima su se obratili i Miralem Galijašević, premijer ZDK, te Šemsudin Mehmedović, poslanik Federalnog parlamenta.
U sportskom dijelu programa odigrane su utakmice mladih košarkaša, te prijateljski susret košarkaša KK Bosna ASA Sarajevo i domaćina – selekcije Tešnja.
Samu ceremoniju otvorenja vodio je poznati tešanjski glumac Enis Bešlagić, a program je završen koncertom koji je upriličio Institut sevdaha Omera Pobrića, također poznatog Tešnjaka.