Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o postupanju sa predstavkama i prijedlozima

Općinskog vijeća i Službe za opću upravu i društvene djelatnosti upućen je putem sredstava informisanja građanima, svim političkim strankama i nevladinim organizacijama da se uključe u ovu javnu raspravu.
Pozivu su se odazvali predstavnici političkih stranaka, predstavnici mjesnih zajednica Medakovo, Trepče, Novo Selo i Raduša, predstavnici nevladinih organizacija Porodica šehida i poginulih boraca, Jedinstvene organizacije boraca, SUBNOAR-a, Udruženja žena poljoprivrednica, Jedinstvene organizacije mladih iz Jelaha, predsjednik Komisije za predstavke, pritužbe i žalbe pri Općinskom vijeću Suad Huskić, sekretar Općinskog vijeća Smajo Ćeman i koordinator za mjesne zajednice Sinan Roša.
Ispred Ministarstva pravosuđa i uprave prisustovala je Ružica Jukić, sekretar Ministarstva, koja je i vodila javnu raspravu. Poslije kraćeg upoznavanja s razlozima donošenja ovog zakona kao i mogućnosti njegove primjene, istakla je da ovaj zakon ne proizvodi nove materijalne troškove i dala Nacrt zakona o postupanju sa predstavkama i prijedlozima na diskusiju.
Poslije provedene javne rasprave i datih prijedloga i sugestija o Nacrtu zakona data je mogućnost da se do 10. jula 2005. godine mogu i pismeno uputiti primjedbe ili sugestije putem Općinskog vijeća ili direktno Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.