Posjeta ministra Srete Tomaševića Tešnju

i Ministarstva obrazovanja u finansiranju rekonstrukcije i dogradnje objekta P.Š. Dolac za potrebe Srednje stručne škole u Tešnju. Sporazum je nastavak aktivnosti na podršci razvoju EU VET programa i otvaranja poljoprivredno-prehrambene škole u okviru Srednje stručne škole u Tešnju. Ovim protokolom definisani su međusobni odnosi i obaveze tokom provođenja projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta P.Š. Dolac u iznosu od 92.916,00 KM. Načelnik Općine Tešanj zahvalio se za obezbijeđenu novčanu pomoć i istakao važnost otvaranja mogućnosti za školovanje mladih generacija koje mogu pomoći razvoj poljoprivrede u našim krajevima.
Nakon potpisivanja protokola načelnik Općine Adem Huskić i ministar Tomašević posjetili su Osnovnu školu Džemal Bijedić Miljanovci, gdje su, na poziv učenika škole zajedno sa upravom škole, predstavnicima uposlenih, Vijeća roditelja i predsjednika formiranog Građevinskog odbora, razgovarali o problemima u radu škole koji se, uglavnom, odnose na potrebnu sanaciju objekta matične škole. Istaknuta je opredijeljenost roditelja da svojim ličnim učešćem iniciraju uređenje učioničkog prostora.
Nakon toga upriličena je i posjeta Osnovnoj školi Rešad Kadić Krndija – Tešanj, tokom koje su na licu mjesta sagledani radovi na izgradnji fiskulturne sale. Prisutni su iskazali zadovoljstvo do sada izvedenim radovima i očekivanja da 10% preostalih radova bude u što skorije vrijeme okončano, kako bi učenike u novoj školskoj godini mogla dočekati i nova fiskulturna sala.