Ured za borbu protiv korupcije ZDK: Obrazac za prijavu korupcije

U skladu sa odredbama Uredbe o osnivanju Ureda za borbu protiv korupcije Zeničko-dobojskog kantona kojom je regulisano postupanje Ureda po prijavama protiv koruptivnih radnji ili drugih nepravilnosti, a sa ciljem realizacije Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije za period 2022-2024., Ured za borbu protiv korupcije donio je Pravilnik o postupanju sa prijavama korupcije sa uputstvom sa pripadajućim Obrascem za prijavu korupcije.

Pored mogućnosti za on-line prijavu, obrazac se može odštampati i predati u pisanom obliku, sa potpisom prijavitelja ili anonimno, te dostaviti Uredu za borbu protiv korupcije.

Prijava se može izvršiti i usmenim putem u prostorijama Ureda, a prijavitelj i tom prilikom ima pravo izbora da li želi zaštiti identitet i ostati anoniman.

Obrazac za prijavu korupcije za online prijavu korupcije kao i Uputstvo za popunjavanje obrasca za prijavu korupcije nalaze se na zvaničnoj web stranici Zeničko-dobojskog kantona, odjeljak Ured za borbu protiv korupcije na linku: https://zdk.ba/ured-za-borbu-protiv-korupcije-prijava-korupcije