Sportske aktivnosti u povodu općinskog praznika 9. septembra

Detalj sa rukometnog turnira u Tešnju šahista, učestvovao i veći broj učenika iz osnovnih i srednjih škola s područa općine Tešanj.
Na više od 30 ploča tešanjski šahisti postigli su samo 4 remija (niko nije uspio pobijediti mladog velemajstora), a u sklopu simultanke održano je i kraće stručno predavanje za mlade šahiste od strane Borkijevog oca Borislava Predojevića.
Općinski načelnik Adem Huskić je sa gostima Borkijem i Borislavom Predojevićem te Mirza Miralemom, direktorom ŠK Bosna iz Sarajeva razmijenio prigodne poklone, zahvalio im se na odzivu da uveličaju naš praznik, a mladom velemajstoru zaželio postizanje još većih uspjeha u šahovskoj karijeri i životu uopće.
U subotu, 10. septembra 2005. godine, na poligonu stare Gimnazije održan je i Memorijalni turnir u rukometu Adevija Smailbegović.
Općinski načelnik je otvorio turnir i učesnicima zaželio ugodan boravak u našem gradu.
Na turniru su učestvovale tri ekipe ŽRK Tešanj, ŽRK Borija Teslić i ŽRK Krivaja Zavidovići. Odigrane su tri utakmice u kojima je apsolutni pobjednik bila ekipa ŽRK Tešanj. Titulu najboljeg strijelca i najboljeg golmana osvojilei su članicei ŽRK Tešanj.
Pored navedenog održana je i revijalna utakmica između RK Bosna TS Tešanj i RK Krivaja Zavidovići.