Obrazovna i socijalna inkluzija na području općine Tešanj

Danas je u sali Restorana Central u Tešnju održana konferencja na temu: Obrazovna i socijalna inkluzija na području općine Tešanj, gdje smo i kuda idemo.

Prisutnim su se obratili Općinski načelnik općine Tešanj, predsjednik Udruženja Osmijeh, predstavnici JU Dom zdravlja Tešanj, JU Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK, JU Centar za socijalni rad Tešanj, Univerziteta u Tuzli – Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet (ERF), Aktiva direktora osnovnih škola, Aktiva pedagoga osnovnih škola, Aktiva direktora predškolskih ustanova, JU Mješovita srednja škola Tešanj.

Cilj konferencije je bio da se kroz panel diskusije i prezentacije razmotre aktuelni izazovi i postignuća u oblasti inkluzivnog obrazovanja i socijalne zaštite, te da se identifikuju ključni koraci za dalji napredak. Ova konferencija je bila prilika za sve učesnike da se umreže, razmjene ideje i zajednički definišu strategije za unapređenje obrazovne i socijalne inkluzije na području općine Tešanj.

Konferenciju je organizovalo Udruženje Osmjeh – udruženje roditelja djece sa poteškoćama u razvoju. Događaju su prisustvovali predstavnici iz oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite i zajednički raspravljali o trenutnom stanju i budućim koracima ka unapređenju inkluzije u Tešnju.