Obavijest: Pomoć energetski siromašnim domaćinstvima

Obavještavamo građane sa područja općine Tešanj koji su podnijeli prijavu na javni poziv za pomoć energetski siromašnim domaćinstvima da je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike na osnovu izvršenih provjera, kreiralo privremenu listu domaćinstava koja su ispunila i listu domaćinstava koja nisu ispunila uslove.

Navedene liste su dostupne od 6.12.2023. godine do 12.12.2023. godine sa završetkom u 24.00 sati na linku https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/.  U navedenom periodu svi zainteresirani građani mogu samostalno pristupiti predmetnim listama preko spomenutog linka, te putem svoga matičnog broja provjeriti status svoje prijave.

Građanima čije su prijave odbijene ostavljena je mogućnost prigovora. Da bi se mogao podnijeti prigovor mora postojati dokaz, odnosno dokument, na osnovu kojega se traži dodatna provjera ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih Javnim pozivom. Iz Ministarstva napominju da će svaki prigovor uz koji ne bude priložen takav dokaz, automatski biti odbačen kao nepotpun i neće biti uzet u razmatranje.

Prigovor se podnosi u Općini Tešanj, a obrazac za prijave je dostupan na web stranici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike OBRAZAC ZA PRIGOVORE – EU POMOĆ – Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (fmrsp.gov.ba).

Naglašavamo još jednom da je o prijavama odlučivalo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, te isto sačinilo navedene liste. Općina Tešanj sa svojim uposlenicima je samo posrednik u ovom pozivu, a zbog velikog broja građana koji ne ispunjavaju uslove, molimo za razumijevanje.

Dodatne informacije mogu se ostvariti i pozivom na broj 032 650 084.