Općinski načelnik u mjesnim zajednicama Tešanj i Tešanjka

Sa obilaska u MZ Tešanjka općim stanjem, planom aktivnosti Općine, realizacijom kapitalnih projekata koje Općina vodi, sa posebnim naglaskom da ovakva vrsta sastanka ima za cilj pripremu plana Budžeta za narednu godinu, izradu kriterija za raspodjelu budžetskih sredstava, kao i plan njihove realizacije.
Na sastanku u Mjesnoj zajednici Tešanj prisutne je interesirala pomoć na oživljavanju kulturno-historijskog sadržaja Gradine, ustupanje parking prostora u gradu na upravljanje MZ Tešanj, adaptacija poslovnih prostorija mjesne zajednice, izmirenje ranije nastalih obaveza prema sekretaru itd.
Rukovodstvo i građane MZ Tešanjka su posebno zanimala pitanja pomoći u izgradnji spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima, sanacija puteva, izgradnja rezervoara za pitku vodu, projekat ulične rasvjete, izrada regulacionog plana, početak izgradnje objekta za potrebe mjesne zajednice itd.
U narednom periodu, kako je predviđeno i Planom posjeta, ovakve posjete će biti organizovane u svim mjesnim zajednicama.