Zahvalnice Općinskom načelniku i Općini Tešanj

Polaganje cvijeća na Spomen-obilježju šehidima i palim borcima u Tešnju />

Broj: 01-206/04
Sarajevo, 11.05.2004. godine

ZENIĆKO -DOBOJSKI KANTON
OPĆINA TEŠANJ
N/r načelnika gospodina Sejde Plančića

PREDMET: Telegram zahvalnosti, dostavlja se.-

Poštovani gospodine načelniče,

Ovogodišnja centralna svečanost povodom Dana Zlatnih ljiljana organizovana je i provedena na području Zeničko-dobojskog kantona, tačnije u općinama Maglaj i Tešanj. Ovom prilikom želim se u ime dobitnika najvišeg ratnog priznanja u. ARBiH značke Zlatni ljiljan i u svoje lično ime zahvaliti građanima tešanjske općine i Vama lično na toplom i srdačnom dočeku istinskih heroja odbrambenooslobodilačkog rata 1992-1995. godine.
U vremenu kada se na sve načine nastoji zaboraviti i umanjiti značaj i doprinos svih učesnika u odbrani jedine nam Bosne i Hercegovine, a posebno heroja odbrane – Zlatnih ljiljana, posebno cijenimo Vašu spremnost i spremnost građana tešanjske općine da organizujete druženje i da zajedno sa nama učestvujete u skidanju vela zaborava koji je prekrio pojedince i kolektive u našem društvu.
Nije nam cilj bio samo provod i teferič, glavni razlozi naših druženja su čuvanje uspomena na naše poginule saborce-šehide i skretanje pažnje odgovornim institucijama i pojedincima na još neriješeni status ove populacije boraca, u čemu ste nam Vi i Vaši sugrađani pomogli.
Bio je to istorijski susret heroja, heroji odbrane Bosne i Hercegovine došli su u posjetu gradu i njegovim građanima koji se i sami mogu nazvati herojima bosanskohercegovačkog otpora.
Još jednom se zahvaljujemo Vama i Vašim sugrađanima na toplom, srdačnom i iskrenom dočeku Zlatnih ljiljana.

PREDSJEDNIK SAVEZA
Ahmet Sejdić

________________________________________________________

UDRUŽENJE ZLATNI LJILJAN I ZLATNA
POLICIJSKA ZNAČKA
OPĆINE TRNOVO

Trnovo bb. 71223, tel/fax:++387 (0) 33 43 91 84

Broj: 01-Sl./04
Trnovo, 10.05.2004.godine

FBIH, ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON
OPĆINA TEŠANJ
OPĆINSKI NAČELNIK

U ime članova UDRUŽENJA ZLATNI LJILJAN I ZLATNA POLICIJSKA ZNAČKA OPĆINE TRNOVO, na iskrenoj i toploj dobrodošlici, te odličnoj organizaciji tradicionalnog druženja Zlatnih ljiljana FBiH:

HVALA!

Molimo Vas da naše selame i pozdrave, te iskreno HVALA prenesete svim članovima Organizacionog odbora, kao i svima onima koji su učinili da se u Vašem gradu osjećamo ugodno.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA
Ramiz Mulaomerović