Prijem najboljih učenika osnovnih i srednjih škola

 

Općinski načelnik Suad Huskić primio je danas najbolje učenike devet osnovnih i tri srednje škole. Riječ je o tradicionalnom prijemu Općinskog načelnika koji se svake godine održava za učenike generacije, učenike sa posebnom diplomom sa prosjekom 5,0 tokom cijelog školovanja, kao i za direktore škola, profesore i roditelje.

 

Ovom prilikom, Općinski načelnik je razgovarao sa učenicima generacije o planovima za budućnost i njihovom daljem školovanju.

 

Ovo je samo dio aktivnosti koje provodimo u cilju afirmacije rada, znanja, i mladosti. Najbolja investicija za prosperitet i razvoj je investicija u znanje. Zato nas institucije i investitori, kako domaći, tako i strani, prepoznaju kao pouzdane partnere za budućnost. U posljednje tri godine mandata ove općinske administracije, investirano je oko milion maraka u stipendije za dodiplomske studije, pri čemu je stipendije dobilo preko 1.000 studenata sa područja Tešnja. Isto tako, naši studenti imaju podršku za odbranu magistarskih i doktorskih radova. A, u cilju afirmacije srednjih škola i fakulteta za učenike, studente i roditelje Općina je organizirala dva Sajma srednjih škola i fakulteta, sa namjerom da nastavimo sa ovakvom praksom. Ovome treba dodati i provedbu programa prekvalifikacije i dokvalifikacije kroz Centar za obrazovanje odraslih, kazao jeOpćinski načelnik Suad Huskić.