Godišnjica projekta PET ambalaža

U Sali Općinskog vijeća Tešanj, sa početkom u 13,00 sati održana je prezentacija povodom obilježavanja trogodišnjice potpisivanja Sporazuma između Općine Tešanj i udruženja EKO-MLADI, osnovnih i srednjih škola, te firme OMORIKA RECIKLAŽA iz Doboja za projekat Prikupljanje PET ambalaže.

Nakon trogodišnjeg rada sa učenicima, Udruženje EKO-MLADI uspostavilo je uspješan mehanizam sakupljanja PET ambalaže, štampan je edukativni materijal, organizovane su radionice po školama, te je nabavljeno 12 PVC kontejnera koji su distribuirani za 12 škola na području općine Tešanj što je dugoročno rješenje za ovaj projekat, istakao je koordinator na projektu PET ambalaža Adnan Lihić.

Ovaj projekat je dokaz da se sa malim stvarima i malim pomacima mogu napraviti čuda. Ovo je veliki uspjeh svih nas, naše zajednice i vjerujem da ćemo i u budućnosti uspješno sarađivati, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Pored Općinskog načelnika i koordinatora na projektu PET ambalaže, prisutnima su se obratili predstavnici aktiva direktora srednjih i osnovnih škola, Salko Subašić i Almina Brkić.

Prezentaciju pogledajte na:

pet ambalaza_18.12.2012.pdf