Obavijest o obaveznom ažuriranju podataka upisanih u RPG i RK

Obavještavamo sve poljoprivrednike, pravna i fizička lica, upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, da je članom 14. Pravilnika o upisu u Registar propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna do 31.03.2022. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu kod općinske službe koja vodi Registar.

Ažuriranje podataka, odnosno upis promjena su dužni izvršiti i klijenti (udruženja, preduzeća, mjesne zajednice i dr.) koji ostvaruju ostale vrste podrški.

Poljoprivrednici koji ostvaruju premije, a žele registrovati obrt ili privredno društvo, navedene promjene moraju izvršiti do 31.03.2022. godine.

Upis u Registar, kao i ažuriranje, odnosno prijava promjene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru klijenata je preduslov za ostvarivanje prava na novčane poticaje poljoprivredi u 2022. godini.

Pri dolasku u zgradu Općine Tešanj potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera i obavezno nositi zaštitnu masku, a svoj dolazak najavite pozivom na broj 032 653 915, kontakt osoba Tamara Turkić.