Nastavak izgradnje saobraćajnice kroz Poslovnu zonu Bukva – Vila

Općinski načelnik Suad Huskić i Ministar za privredu ZDK Zlatko Jelić potpisali su ugovor za Nastavak izgradnje saobraćajnice kroz Poslovnu zonu Bukva – Vila. Ukupna vrijednost ovog projekta je 254 673 KM, od čega je Ministarstvo izdvojilo iznos od 150 000 KM, a Općina Tešanj 104 673 KM .

Vlada ZDK i Ministarstvo za privredu ZDK od 2016. godine u poslovne zone na nivou ZDK investirali su 7 miliona KM, a od 2009. godine, kada je pokrenut projekat podrške izgradnji poslovnih zona, za ovu namjenu je izdvojeno ukupno 10 miliona KM. Ove godine smo proveli dva javna poziva i odobrili sredstva za uređenje poslovnih zona. To govori da sistemski radimo posao i planski razvijamo sve općine u ZDK, istakao je Ministar Zlatko Jelić.

Ovo je drugi projekat u 2022. godini koji se realizuje sredstvima Vlade ZDK i Općine Tešanj kada su u pitanju poslovne zone. Tokom augusta asfaltirana je saobraćajnica kroz poslovnu zonu Bukva, Vila. Osim sredstava ZDK, ove godine su odobrena i sredstva Vlade Federacije BiH za razvoj poslovnih zona u Tešnju. Ukupna ulaganja Općine Tešanj, Vlade ZDK i Vlade FBiH u poslovne zone na prostoru općine Tešanj u 2022. godini će iznositi preko 700.000 KM.