Preminuo Omer Pobrić

zatekli putničko vozilo koje je udarilo u zaštitnu ogradu mosta u Jošanici, a u vozilu se nalazio vozač bez svijesti.
Doktor hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt vozača. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o Omeru Pobriću, čije je tijelo po naređenju dežurne kantonalne tužiteljice prevezeno u prosekturu Bare radi obdukcije, nakon čega će biti poznat tačan uzrok smrt.
Svima koji su ikad čuli ime Omera Pobrića prva asocijacija je sevdalinka, kojoj je posvetio cijeli život, a posebno posljednjih 20 godina.
Smatrajući svedalinku ugroženom, da joj u modernom vremenu prijeti zaborav i nestanak, sve svoje sposobnosti, bogato znanje i iskustvo Omer Pobrić usmjerio je, posebno posljednjih desetljeća života na njezino očuvanje.
2003. godine osnovao je Institut svedaha u kojem je već prava riznica snimaka sevdalinki. Institut je i organizator Festivala sevdalinke. Sve što je radio u Institutu logičan je nastavak posla započetog još 1979. godine kada je osnovao Muzički atelje Omega i posvetio se producentskom, snimateljskom i aranžerskom radu.
Tako je velikanima sevdalinke snimao više albuma: Safetu Isoviću čak pet, Mehi Puziću tri, Himzi Polovini, Hanki Paldum, Zehri Deović te Zaimu Imamoviću. Posebnu pažnju obraćao je sazlijama, izvornim grupama i guslarima.
Omer Pobrić ostat će upamćen po bogatoj karijeri u kojoj se ostvario kao izvođač, tekstopisac, kompozitor, aranžer. Sudjelovao je na brojnim festivalima, posebno vezan bio za Ilidžanski festival. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.
Rođen je u Tešnju 8. septembra 1945. godine, a živio je u Mulićima, općina Visoko.